Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Folow Us
Title Image

SUSTENABILITATE

De ce materiale certificate? Trend sau necesitate?

Industria textilă se numără printre cele mai poluante industrii din lume. Fast fashion reprezentată de articole textile ieftine și de proastă calitate, pe langa problemele de etică pe care le are, a “devorat”(și continua să o facă) resursele naturale într-un ritm alarmant, prin urmare pentru a face față producției, la cultivarea și procesarea fibrelor naturale precum bumbacul, inul etc, dar și la prelucrarea fibrelor sintetice poliesterice, poliamidice etc, se folosesc substanțe dăunătoare mediului înconjurător și oamenilor – în special copiilor. Știm ca pielea copiilor este mult mai sensibilă și predispusă la afecțiuni, de aceea instituții mondiale precum OEKO-TEX® și Global Organic Textile Standard (GOTS) se asiguă că producătorii care se află sub certificarea lor corespund normelor de siguranță impuse.

Noi ne-am luat angajamentul să utilizăm responsabil doar materiale textile certificate de către aceste instituții care în funcție de certificarea pe care o dețin, au anumite proprietăți:

• Nu conțin metale grele precum cadmiu, mercur si arsenic, formaldehide, organisme modificate genetic; expunerea la aceste substanțe provoaca alergii, boli de piele, boli respiratorii etc.

• Decolorarea materialelor este realizată cu ajutorul oxigenului activ și nu cu clor care este dăunător pentru mediu și care slăbește țesătura;

• Uleiurile și coloranții folosiți in procesele de prelucrare sunt biodegradabili;

• Întreg lanțul de producție este verificat pentru a fi in conformitate cu reglementarile internaționale cu privire la mâna de lucru (ILO- International Labour Organisation). Aceasta verificare ne asigura printre altele că muncitorii nu sunt exploatați;

• Și nu în ultimul rând sunt în conformitate cu Regulamentul european privind substanțele chimice (REACH).

Refolosind resturile de materiale la diferite articole, aplicăm și principiul “Zero Waste” și încercăm să folosim cât mai puțin plastic pentru a minimaliza impactul pe care îl avem asupra mediului.

Pentru că transparența și sinceritatea fac parte din valorile brandului IAN kids dorim să vă furnizăm numerele certificatelor pentru a putea verifica validitatea acestora pe site-urile oficiale OEKO-TEX® și GOTS și vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări aveți.

OEKO-TEX®:

✓ CQ 717/1

✓ ZHNO 051950

✓ 10.HRO.81781

GOTS:

✓ CU1000271

✓ GOTS 2016-012